Werkwijze

Huisconsult

Voor een consult aan huis reserveer ik ongeveer anderhalf uur tijd. In deze tijd neem ik een anamnese af en doe een mond en borst onderzoek. Ook wil ik graag een voeding aan de borst observeren zodat ik kan zien hoe effectief je baby drinkt. Ik geef tips en advies mbt het aanhappen en voedingshouding. Een verslag en telefonische opvolging is bij dit huisbezoek in begrepen.

Nazorg

Na het consult volg ik jullie desgewenst nog wat langer telefonisch op. Vaak is het voeden een ontwikkelingsproces voor jou en je baby. Nazorg is dan fijn en geheel bij de prijs van het huisconsult in begrepen.

Samenwerking

Desgewenst kan ik andere professionals consulteren. Je kunt hierbij denken aan het consultatiebureau, de osteopaat, of de verloskundige. In overleg met jou zal ik de verslaglegging ook met hen delen.

Ook ben ik werkzaam bij Mondzorg Dieleman te Middelburg. Een restrictie van de tong komt regelmatig voor waardoor het drinken aan de borst of fles moeizaam kan verlopen. Iedere week is er een tongriemspreekuur, waarbij baby's met een tong of lipbandproblematiek behandeld worden. Ik verzorg hierbij de begeleiding incl. de nazorg na de behandeling.
Voor meer informatie: www.mondzorgdieleman.nl - via de menubalk vind je onder behandeling tong en lipbandproblematiek.

Tarieven

Voor een overzicht van de kosten verwijs ik je door naar de pagina Tarieven. Steeds meer verzekeringsmaatschappijen zien dat borstvoeding vele gezondheidseffecten voor jou en je baby heeft en nemen een lactatiekundig consult op in hun aanvullende pakketten. Je kan in het doorklikmenu kijken of jouw verzekering dit consult vergoed. Je krijgt van mij na afloop een factuur via de mail. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse vereniging voor Lactatiekundigen, wat een vereiste is voor de verzekering. De gemailde factuur kun je bij je eigen ziektekostenverzekering indienen. De betalingstermijn aan mij is 2 weken.

Via deze link kun je zien welke zorgverzekeraars lactatiekundige zorg vergoeden: www.zorgwijzer.nl/vergoeding/lactatiekundige