Over Bianca

Ik ben Bianca Izeboud, 42 jaar, getrouwd en moeder van 4 kinderen. Door hen heb ik ruime persoonlijke ervaring met het geven van borstvoeding en ik weet als geen ander dat er soms flinke hobbels op het borstvoedingspad kunnen zijn.

Ik werk al sinds 1996 met ouder en babyparen. Ik heb ruim 15 jaar als kinderverpleegkundige in de ziekenhuizen Vlissingen en Goes in Zeeland gewerkt. In de loop van de jaren werd bij mij steeds duidelijker hoe belangrijk en fijn het voor moeder en baby is om borstvoeding te geven en te krijgen. Ik zag ook dat er veel moeders tegen verschillende problemen aan liepen.

Het begeleiden en stimuleren van moeder en vervolgens het samen maken van een persoonlijk borstvoedingsplan waardoor moeder zelfstandig verder kon waren de pareltjes in mijn werk.

Om wat meer regelmaat in mijn privé leven te krijgen ben ik in 2013 aan de slag gegaan als zorgcoördinator bij een kraamzorginstelling hier in Zeeland. Ik kwam in veel gezinnen en zag dat ook in de huiselijk situatie borstvoeding niet altijd probleemloos verliep. Hierin wilde ik een grotere rol spelen.

Ik heb de opleiding tot lactatiekundige in Gent aan de Hoge school Artevelde gevolgd en ik ben geslaagd voor het internationale examen. Ik mag mij lactatiekundige IBCLC noemen.

Het helpen van moeders met hun afhankelijke kleintjes is het mooiste werk wat er is. Het geeft mij enorm veel voldoening. Ik heb een persoonlijke en no-nonsense manier van werken.

Ik hoop moeders in Zeeland nog lang van waardevolle professionele adviezen te mogen voorzien.

Bianca Izeboud